Kestel Belediyesi ve Kestel Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde düzenlenen Esnaf Bayanlar 8 Mart kutlama programı Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Kestel Kaymakamı İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Yener ACAR, Siyasi Partilerin ilçe Başkanları, Protokol Mensupları şehit aileleri, ve esnaf bayanlar iştirak etti. Açılış konuşmalarının ardından Şehit aileleri için Kestel Belediyesince hazırlatılan plaketler takdim edilirken, 25 Yılı aşkın süredir ilçe halkına hizmet sunan esnaf bayanlarda plaketle ödüllendirildi. Program hakkında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR 1800 lü yılların ortalarında meydana gelen üzücü bir olay ile gündeme gelen ve o günden buyana çeşitli etkinlikleler kutlanan 8 Mart dünya kadınlar günü etkinliklerimiz kapsamında dün bayan meclis üyelerimiz ve personelimizle buluştuk, bugünde Kestel Esnaf ve Sanatkarlar odası ile işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte ilçe halkımıza hizmet sunan esnaf bayanlarımızla buluşuyoruz. Aynı zamanda bu etkinliğimizde Bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ailelerini de konuk ettik.  Hayatın her alanında omuz omuza mücadele ettiğimiz her zaman yanımızda olan kadınlarımızı bizlerin en büyük destekçisi. Kadınlarımız; tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde şefkat, merhamet, feragat ve fedakârlık timsali olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda da, 15 Temmuz Darbe ihanetinde de, Kadınlarımızın Milli ve Manevi değerlerimiz, istiklalimiz, hürriyetimiz, istikbalimiz için canını, kanını, eşini, evladını feda edebilecek kadar Vatansever birer kahraman oldukları görülmüştür. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar tamamen sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu vesile ile tüm hanım kardeşlerimize; sevdikleri ile beraber daha nice 8 Martlara, güzel günlere sağlık, mutluluk ve başarı içinde ulaşmalarını yüce Allah’tan diliyorum dedi.