Kestel Belediyesince yarınımız olan çocuk ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde spor yapabilmelerine imkan sağlamak amacı ile 1000 sporcuya spor malzemesi yardımı yapıldı. Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR İlçe Jandarma Komutanı Can AYHAN, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Turan YAVUZ, Ak Parti İlçe Başkan Vekili İlker ERASLAN, MHP İlçe Başkanı Nuh ÇİL, Milli Eğitim Şube Müdürü  Selami ALBAYRAK Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları sporcu velileri, sporcular ve antrenörler iştirak etti. Açılış konuşmaları sonrasında Sporculara malzeme dağıtımları protokol mensuplarınca gerçekleştirilirken konu hakkında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR  Hızla gelişen ve değişen dünyamızda  çağın getirdiği olumsuzluklardan çocuklarımızın korunması ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün  veciz sözünde işaret ettiği gibi zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklı nesiller yetiştirebilmek amacı ile Kestel Belediyesi olarak elimizi 2004 yılından buyana taşın altına koyduk ve öğünden bugüne üzerimize düşen hiçbir vazifeden geri çekilmeden çocuklarımız ve gençlerimiz için gerek tüm yatırımları ilçemizde gerçekleştirdik. 2004 yılında göreve geldiğimizde 1 tane kapalı spor salonu bulunmayan ilçemizde bugün 4 adet kapalı spor salonu inşa edilerek hizmete sunulmuştur. Bakımsızlık ve ilgisizlikten nerdeyse futbol oynanamayacak konumda olan ilçe stadyumumuzu baştan sona yenileyerek modern bir tesis konumuna getirirken aynı zamanda ilçemiz genelinde 13 adet çim yüzeyli futbol sahası inşa ederek bu alanda önemli bir adım attık. İki adet yüzme havuzu inşa edilerek hizmete sunuldu. Belediyemiz ve Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü İşbirliğinde Marmara bölgesinin en büyük Buz Pateni ve Buz Hokeyi Salonu ilçemize inşa edilerek bu alanda ilçemiz merkez bir konuma getirildi. Kısacası Kestel de spor yapmak istiyorum fakat tesis imkanı yok demek mümkün değil. İlçemize kazandırılan projeler ile Kestel’imiz bir spor kenti haline dönüştürülmüştür. İlçemizde tüm bu tesislerde dahil olmak üzere 27 adet spor tesisi yer almaktadır. Kestel belediye spor bünyesinde sadece futbol değil salon sporlarının yer alabilmesi için bu konuda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 15 branşta 2000 aşkın gencimizin lisanslı olarak spor yapabilmelerine imkan sağladık. Sağlıklı ortamlarda profesyonel hocalar eşliğinde spor yapabilme imkanına kavuşan gençlerimiz milli formaya kadar uzanarak ilçemizin ismini gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki uluslar arası müsabakalarda temsil ederek bizleri gururlandırdılar.  Çağın getirisi sosyal medya, uyuşturucu, alkol, sigara gibi bağımlılık yapıcı ve benzeri tüm kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştığımız gençlerimiz için bugün belediyemizce alınan spor malzemelerinin dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Atletizm, Güreş, Voleybol, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Karate, Taekwondo, Muay Thai, King Boks ve Futbol dahil 11 branşta 1000 sporcu çocuk ve gencimize spor antrenman malzemesi dağıtım törenini gerçekleştirirdik. Geleceğimiz olan gençlerimizin her zaman yanların da ve destekleriyiz. Onlar Sağlıklı ve donanımlı olarak yetişmeleri için bu konudaki desteklerimiz devam edecektir"dedi.