Kestel Belediyesince düzenlenen anneler günü etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kestel belediyesi merkez düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz GÖZGEÇ, Belediye Başkanı Yener ACAR, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa BAYRAK, Protokol mensupları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe sakinleri iştirak etti. İstiklal marşının okunması ile başlayan açılış konuşmaları ile devam eden programda katılımcılara ikramda bulunulurken Türk Sanat Müziğinin sevilen sesi Fatma yetiş konuklara unutulmaz bir program sundu. Program sonrasında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR “Sağlam bireyler, büyük milletler ve sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında her zaman güçlü annelik olmuş ve medeniyetler bu şekilde yükselmiştir. Bizim annelerimiz, şehit olan Kınalı  kuzusunu toprağa verirken bile “Vatan sağ olsun” diyebilecek kadar asildir. Bizim annelerimiz, hiçbir tereddüt göstermeksizin vatan savunmasını yapmış kahramanlığın destanını yazandır. Bugün, 365 günü bir tek güne sığdıramayacağımız tüm annelerimizin günüdür. Bugün “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadis-i şerifinin muhatabı annelerimizin günüdür. Cenab-ı Allah’ın bize verdiği bu özellikten dolayı ne kadar sevinsek azdır. Saygının ve sevginin en büyüğünü hak eden tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete göç etmiş annelerimize rahmet diliyorum”dedi.