2012 yılında ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alarak kalite yolculuğuna başlayan Kestel Belediyesi 2018 yılında belge geçerlilik süresinin tamamlanmasından dolayı TSE’ ye başvuruda bulundu. ‘’ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi‘’ belgesini alabilmek amacıyla gerekli eğitimleri alarak müdürlüklerimizde çalışmalara başlandı.  28 ve 29 Haziran tarihlerinde Baş Denetçi Ali İhsan BAŞARAN önderliğinde denetçiler, İlknur ÖZTÜRK ve Hüseyin HEKİM tarafından belge yenileme tetkiki gerçekleştirildi. TSE ekibinin denetimleri sonunda Kestel Belediyesinde kalite yönetim sisteminin doğru olarak kurulduğu, yapılan faaliyetlerin risklerinin tespit edildiğini ve risklerin yönetildiğini, standardın şartlarının yerine getirilmekte olduğunu vurgulayarak ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandığımızı belirtti. Belediye çalışmalarının yeni kalite belgesiyle bir kez daha tescillendiğini söyleyen Belediye Başkanı Yener ACAR, hedeflerinin belediye faaliyetlerinde sürekli iyileştirme yapılarak kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, vatandaş ve çalışanların memnuniyetlerinin en üst seviyeye çıkartılması olduğunu ifade etti. Belediye başkanı belgeyi almada emeği geçen çalışanları kutlayarak başarılarının devamını diledi.