Hızla gelişen ve büyüyen ilçelerin başında yer alan Kestel de en önemli gündem maddelerinden biri olan trafik konusu  ilçe istişare toplantısında her yönü ile değerlendirildi. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Kestel Kaymakamı İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Yener ACAR, Siyasi partilerin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Protokol mensupları, Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti. Ukome temsilcilerinin sunumları sonrasında toplantıda ilçenin giriş ve çıkışları ana arterleri, kent meydanı ve alternatif güzergahlar konuları görüşüldü. Konu hakkında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR coğrafi konumu nedeni ile hızla gelişen ve büyüyen ilçemizde yapmış olduğumuz anket sonuçlarında en önemli sorunlarımızın başında trafik konusu gelmekte. Bu konunun çözüme kavuşturulması amacı ile konunun tüm tarafları ile bugün bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Temmuz ayında tarihi kalemizde yapılan ilk değerlendirme toplantısı sonrasında UKOME heyetimizce hazırlanan çalışmaları hep birlikte değerlendirerek eksileri ve artılarını görüştük. Bu konuların en başında kısa süre sonrasında hastanemizin açılması ile daha yoğun bir trafik akışı yaşanacak olan ilçe giriş kavşağımız gelmekte. İlçemizin en önemli piknik ve mesire alanlarından gelen vatandaşlarımız ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarının nakliye tırlarının güzergahı ve son olarak da hastaneye gelecek vatandaşlarımız bir araya geldiğinde çok sıkıntılı bir durum ortaya çıkacak bu duruma şimdiden müdahale etmek sorunları en aza indirgemek amacı ile bazı kararlar alında bu kararları kısa süre içerisinde zaman kaybetmeden hayata geçirerek sorunları ortadan kaldırmış olacağız. İlçe girişimizde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması amacı ile Fevzi çakmak caddemiz tek yöne indirilerek buradan da ilçeye girişlerin yapılması sağlanarak alternatif bir güzergah oluşturmuş olacağız. Ana arterlerimizden biri olan bursa caddemiz de yolun tek şeride düşürülmesi yol kenarlarına araç parkı için cepler oluşturulacak. Kaldırımlarda bisiklet yolları oluşturularak trafik yoğunluğunun azaltılması hedeflenmekte. Kent meydanı, uludağ caddesi, eğitim caddesi ve bir çok güzergahta yeni düzenlemelerin yapılması hedeflenmekte. İlçemizde hali hazırda kapalı otopark olarak hizmet sunmakta olan Esenetepe, Yeni Mahalle kapalı Pazar alanlarımız ilçe merkezinde merkez kapalı otoparkımız hizmet sunmakta iken bu otoparklara ilave olarak  Bursa caddemizde Karadağ mobilya karşısında inşaat çalışmasına başladığımız 700 araçlık otoparkımız kısa süre içerisinde tamamlanarak otopark konusunda önemli bir rahatlama sağlayacaktır dedi.