Kestel belediyesince geleneksel olarak her yıl düzenlenmekte olan aşure günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Aşure gününe Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla ÖDÜNÇ, Kestel Kaymakamı İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Yener ACAR, Ak Parti Kestel İlçe Başkanı Mustafa BAYRAK, Belediye Meclis Üyeleri vatandaşlar iştirak etti. Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla ÖDÜNÇ, İlçe Kaymakamı İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Yener ACAR ve AK parti Kestel İlçe Başkanı Mustafa BAYRAK aşure etkinliğine iştirak eden ilçe sakinlerine aşure dağıttılar. Aşure günü ile ilgili bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR Muharrem ayı dayanışma paylaşma ve birlikteliğimizi pekiştirme ayıdır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple Birlik ve beraberlik aşı Aşuremizi bu yılda  hayırseverlerimiz ve belediyemizin işbirliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz genelinde bulunan tüm camilerimizde, kent meydanımızda ve tespit edilen noktalarda  Cuma namazı çıkışında dağıtımını gerçekleştirdiğimiz aşuremizi bu yıl 15.000 kişilik olarak hazırlayarak dağıtımı gerçekleştirdik. Katkı sağlayan tüm hayırseverlerimiz bir kez daha teşekkür ediyorum"dedi.