Kestel Belediyesi tarafından ilçe genlerinin üniversiteye hazırlanması noktasında destek olunması ilk ve orta öğrenimde elde edilen başarının üniversite sınavında da yakalanması amacı ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Kestel Belediye Akademisi 2018-2019 öğretim yılı çalışmalarına başladı. Konu hakkında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmak onları geleceğe hazırlamak için eğitim alanında her noktada elimizi taşın altına koyduk. Okullarımızın bakım onarımlarından, öğrencilerimize okul forması yardımlarına, yeni okul binalarının kazandırılmasında, laboratuvarların oluşturulmasında kültürel gezilere deneme sınavlarından servis hizmetlerine varıncaya kadar eğitimin içindeyiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde yürüttüğümüz bu çalışmalar sonucunda ilçemiz ilk ve ortaokullar düzeyinde özel okullar değerlendirildiğinde 2. Devlet okulları arasında 1. Konumda yer almakta. İlk ve ortaokul düzeyinde yakalanan bu başarıyı üniversite sınavında da yakalaya bilme amacı ile Bursa’mızda ilk olarak üniversite sınavlarında destek kurslarını hayata geçirerek bu alanda bir öncü olduk. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında 160 öğrenci ile başladığımız çalışmalarımız sonucu 63 öğrencimiz üniversite sınavı sonucunda 4 yıllık bir üniversiteye yerleştirilerek çalışmalarımızın nedenli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. 2018-2019 Öğretim yılında 200 öğrencimiz ile çalışmalarımıza başlıyoruz. Öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları belediyemizce karşılanmakta olup onlardan tek beklentimiz Akademimizin derslerine eksiksiz olarak devam ederek üniversite sınavında başarılı bir sonuç elde etmeleri. Kendilerinden tek beklentimiz bu. İnanıyorum ki bu yıl geçtiğimiz yıl elde edilen başarıdan daha güzel bir sonuç elde ederek başarımızı sürekli ileri taşıyacağız dedi.