19 Ekim 2015 tarih ve 29507 Sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Kestel’de düzenlenen etkinlikler Atatürk Anıtına Kestel Muhtarlar Derneğinin çelenginin sunulması İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kestel Kaymakamı İskender YÖNDEN, Belediye Başkanı Yener ACAR, Siyasi Partilerin ilçe başkanları protokol mensupları tarafından Muhtarlar derneğine yapılan ziyarette muhtarların yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları görüşüldü. Programın son kısmında Kestel Belediyesi tarafından muhtarlar günü münasebeti ile düzenlenen yemekle 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama etkinlikleri sona erdi.  Etkinlikler ile ilgili bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR "Muhtarlarımız, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Geçtiğimiz yıl, muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü hükümetimiz tarafından "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. İlçemize bağlı 35 mahallemizin tümünde görev yapan muhtarlarımız ile işbirliğinde en iyi hizmeti sunabilmek için omuz omuza mücadele etmekteyiz. Değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor kendilerine başarılar diliyorum " dedi.