Kestel Belediyesi 3 Aralık Engelliler Günü münasebeti ile yoğun bir program akışını hayata geçiriyor. Kestel Engelliler Derneği ile işbirliğinde Belediye Düğün salonunda düzenlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen kutlama etkinliği sonrasında ilçede ikamet eden yaşlı yatalak ve engelli ilçe sakinleri evlerinde ziyaret edilerek tespit edilen ihtiyaçları karşılanıyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener ACAR her sağlık insan sokağa adımı attığı andan itibaren bir engelli adayıdır. Bunu artık hepimiz biliyoruz. Bunu bilmek maalesef yeterli değil. Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini arttırmak onların hayatın günlük akışı içinde yer almalarını sağlamak, yaşam koşullarını iyileştirebilmek hepimizin en önemli görevlerinden biri. Kurum olarak bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapabilmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Sağlık kuruluşlarına ulaşım noktasında sorun yaşayan yaşlı yatalak ve engelli vatandaşlarımızın için sağlık işleri müdürlüğümüzce evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Tedavi ve teşhis noktasında il genelindeki çeşitli sağlık kuruluşlarına gitmesi gereken engelli vatandaşlarımız içinde hasta nakil ambulansımızla ulaşımlarına destek olunmaktadır. Yatalak konumda olan engelli vatandaşlarımıza hasta yatağı desteği sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmelerine katkı sağlanması amacı ile iftar yemekleri pikin şölenleri, engelliler günü kutlama programları, kültür gezileri gibi çalışmalar hayata geçirilmektedir. Yıl içinde yapılan çalışmalarda ihtiyaçları tespit edilen engelli vatandaşlarımıza yakacak giyim gıda ortopedik malzeme yardımları yapılarak destek olunmaktadır. Bu yıl da bu çalışmalarımıza ilçe Kaymakamımız Sayın Ahmet KARAKAYA ile birlikte başlatarak ilk ziyaretlerimizi birlikte gerçekleştirdik. Diğer ziyaretlerimizi belediye meclis üyelerimiz ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü personelimiz ile birlikte gerçekleştirerek ilçe genelindeki tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmış olacağız dedi.