Kestel Belediyesi ve Kestel Bayburtlular derneğinin işbirliğinde düzenlenen Bayburtlular Kültür ve dayanışma gecesi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye kongre merkezinde düzenlenen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, Kestel Kaymakamı Sayın Ahmet Karakaya, Kestel Belediye Başkanı Sayın Yener ACAR,  Siyasi Partilerin ilçe Başkanları ve Belediye Başkan Adayları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve yöneticileri ve ilçe sakinleri iştirak etti. Açılış konuşmaları ile başlayan gece Bayburtlular bar ekibini oyunları ile devam etti. Piyes gösterilerinin izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattığı gece de yerel sanatçıların verdiği konserle final yapıldı. Gelenek haline gelmiş olan kura çekimi ile katılımcılar arasından vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi.