Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Kıbrıs Barış Harekatına katılan gaziler onuruna düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni yoğun bir katılımla düzenlendi.
Kestel Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törene Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT, Büyükşehir Başkan Vekili Sayın Süleyman ÇELİK, Kestel Kaymakamı Sayın Ahmet KARAKAY, Gürsu Kaymakamı Sayın Mustafa KOÇ, BTÜ Rektörü Sayın Arif KARADEMİR, Bursa İl Jandarma Alay Kon-mutanı Tuğgeneral Sayın Hakan SARAÇ, Kestel Belediye Başkanı Sayın Önder TANIR, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Kıbrıs Gazilerimiz ve yakınları katıldı.
Protokol konuşmaları sonrasında tören Valimiz Sayın Yakup CANBOLAT ve protokol üyeleri tarafından, ilçemizde ikamet eden 15 Kıbrıs Gazimize ve vefat etmiş 2 gazimizin eşine "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı"nın takdim edilmesi ile sona erdi.