29 Ekim Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

T.C.

KESTEL BELEDİYESİ İLE KESTEL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN

“ CUMHURİYET ” TEMALI

RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMA ŞARTNAMESİ

“ Tüm katılımcılara başarılar dileriz”

YARIŞMANIN KONUSU; 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

AMAÇ; Cumhuriyetimizin 99. Yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize Milli birlik ve beraberliğimizi, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi aşılamaktır.

Yarışma, İlimiz İlköğretim ve Lise öğrencilerine yönelik olacaktır.

KATEGORİ; RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON KATEGORİLERİNDE YAPILACAKTIR.

İLKOKUL; RESİM KATEGORİSİ ORTAOKUL; ŞİİR KATEGORİSİ

LİSE; KOMPOZİSYON KATEGORİSİNDE YAPILACAKTIR.

ŞİİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI;

1. Yazım tekniği
  2. Şiirler 20 dizeyi (5 kıta) aşmayacaktır.
  3. Eserlerin daha önce bir yarışmaya katılmamış ve ödül almamış olması
  4. Eserlerin arka yüzüne adı, soyadı, okulu, sınıfı ve kendisinin ya da velisinin iletişim bilgileri, öğrenci belgeleri ile eserlerini teslim

KOMPOZİSYON YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI;

1. Kompozisyon metinleri 2 dosya kâğıdını aşmayacaktır.
  2. Eserlerin daha önce bir yarışmaya katılmamış ve ödül almamış olması
  3. Eserlerin arka yüzüne adı, soyadı, okulu, sınıfı ve kendisinin ya da velisinin iletişim bilgileri, öğrenci belgeleri ile eserlerini teslim

RESİM YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI;

1. Çizim tekniği Kurşun kalem dışında her türlü malzeme kullanılabilir.
  2. Resim boyutları 35*50 beyaz resim kâğıdına çalışılacaktır.
  3. Resimler paspartulu (siyah fon kartonu) olarak teslim
  4. Eserlerin daha önce bir yarışmaya katılmamış ve ödül almamış olması
  5. Eserlerin arka yüzüne adı, soyadı, okulu, sınıfı ve kendisinin ya da velisinin iletişim bilgileri, öğrenci belgeleri ile eserlerini teslim

YARIŞMA TAKVİMİ;

1. Katılımcılar, eserlerini 21 Ekim 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Okul Müdürlerine 10.2022 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edeceklerdir. Bu adrese teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Elden teslim edecek olan katılımcılar son   teslim   tarihi   günün   mesai   saati   bitimine    kadar V a n i M e h met M a h a l le s i İ m re n S o k a k N o : 1 0 K e st e l/ B U R S A adresine teslim edeceklerdir.
  2. Seçici kurul değerlendirmesi 25 Ekim 2022 Salı günü yapılacaktır.
  3. Yarışma sonuçları 27 Ekim 2022 Perşembe günü bel.tr web adresinden ve diğer çeşitli yayın organları ile duyurulacaktır.

SON HÜKÜMLER:

1. Yarışmaya katılan eserlerin her türlü kullanım hakkı Kestel Belediyesi ’ne ait olup ticari amaçla olmamak kaydı ile çeşitli sosyal ya da görsel her türlü medya, yazılı ve sözlü basın veya sair yayın organlarında afiş, ilan yerlerde kullanabilecektir. Katılımcı yarışmaya katılarak bu durumu önceden kabul etmiş sayılacak, ayrıca bir kullanım, yararlanma, telif vs. ücret veya ödeme talep etmeyecektir.
  2. Yarışma sonunda ödül kazanan, eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun bahsi geçen ilgili hükümleri eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Kestel Belediyesi’ne ait olacaktır.
  3. Yarışmaya katılan tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılır.

SEÇİCİ KURUL;

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Seçici Kurul Komisyonu

ÖDÜLLER;

LİSE - KOMPOZİSYON KATEGORİSİ;

3. Akıllı Saat

ORTAOKUL - ŞİİR KATEGORİSİ;

3. Akıllı Saat

İLKOKUL - RESİM KATEGORİSİ;

3. Akıllı Saat ÖDÜL TÖRENİ;

Seçici kurul tarafından dereceye giren eserler, Kestel Belediye Başkanlığı tarafından belirlenecek yer ve zamanda yapılacaktır.

İLETİŞİM;

Kestel Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü İletişim : 0 (224) 372 10 01 / (Dahili:

3501-3502)

Adres: Kestel Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi – Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü –Vani Mehmet Mahallesi İmren Sokak No:10 Kat 2

www.kestel.bel.tr

DİĞER DUYURULAR